Background Image

Växthus

Växthus och orangerier i aluminium och cederträ

Växthus i aluminium är så gott som underhållsfria, det är egentligen bara en ordentlig vårrengöring som behövs på ett aluminiumväxthus. De är helt snö- och stormsäkra, tål upp till 150 kg snö per kvm på taken och vindar upp till orkanstyrka 36 m/s. Växthusen kan även specialbeställas för ännu högre snölaster, vilket ibland kan behövas i norra Sverige.

Ett växthus i obehandlat cederträ beräknas ha en livslängd på cirka 50 år. Cederträ grånar efterhand med en fin silvergrå ton. Om man önskar kan de behandlas med cederträolja var tredje eller fjärde år för att behålla färgen längre och förlänga livslängden ännu mer. Cederträväxthusen har förstärkt konstruktion för det nordiska klimatet och tål även de hårda stormvindar och stora snömängder på taken.

Alla våra växthusmodeller går att uppgradera till orangerier med isolerande dubbelglas och kan då användas året runt, uppvärmda under vintermånaderna. Perfekt för att vinterförvara oliv, citrus, fikon, fuchsia och andra medelhavsväxter och samtidigt ha orangeriet som ett grönt sällskapsrum för umgänge och fest. Odlingssäsongen blir betydligt längre än med enkelglasade växthus. Så och plantera om mycket tidigare och skörda betydligt senare i ett dubbelglasat orangeri.