Background Image

Växthus

Växthus och orangerier i aluminium och cederträ

Högkvalitativa växthus, används både som en vind- och regnskyddad uteplats och för odling, inredda med prunkande växter, prydnadssaker, bord med sköna sittplatser.

Växthus i aluminium är så gott som underhållsfria, det är egentligen bara en ordentlig vårrengöring som behövs på ett aluminiumväxthus. Helt snö- och stormsäkra, tål upp till 150 kg snö per kvm på taken och vindar upp till orkanstyrka 36 m/s.

Ett växthus i naturligt obehandlat cederträ beräknas ha en livslängd på cirka 50 år, men kräver lite mer underhåll. De bör behandlas med cederträolja ungefär vartannat år för att behålla färgen och förlänga livslängden. Man kan även välja att inte behandla cederträ, då grånar det med en fin silvergrå ton men hållbarhetstiden blir något kortare. Även cederträväxthusen tål hårda stormvindar och stora snömängder på taken.

Alla våra växthusmodeller går att uppgradera till orangerier med isolerande dubbelglas och kan då användas året runt, uppvärmda under vintermånaderna. Perfekt för att vinterförvara oliv, citrus, fikon, fuchsia och andra medelhavsväxter och samtidigt ha orangeriet som ett grönt sällskapsrum för umgänge och fest. Odlingssäsongen blir betydligt längre än med enkelglasade växthus. Så och plantera om mycket tidigare och skörda betydligt senare i ett dubbelglasat orangeri.