Background Image
 • Hem
 • Uterum & Vinterträdgårdar

Uterum & Vinterträdgård

 • För umgänge och fest året runt! Isolerade aluminiumprofiler och ett U-värde på 1,0 ger möjlighet till skön uppvärmning under vinterhalvåret.
  Läs mer
 • Om uterummet ska användas som en väder- och vindskyddad uteplats under sommarhalvåret är ett enkelglasat 'Sun Room' det mest prisvärda alternativet.
  Läs mer
 • Med ett uterum i trippelglas och högisolerade aluminiumprofiler hålls en energibesparande hög innetemperatur, även riktigt kalla vinterdagar.
  Läs mer

Uterum & Vinterträdgård

Ett rum av glas i trädgården

Ett uterum eller vinterträdgård är det bästa sättet att bli väderoberoende och verkligen kunna förlänga de varma årstiderna för familjesamvaro och fest. Med skyddande glasväggar och glastak är det möjligt att samtidigt både vara i huset och nära naturen/trädgården.

Våra exklusiva uterum och vinterträdgårdar kan fås stramt moderna eller mer klassiskt utformade.  Det finns ett flertal olika takformer och anslutningar att välja på för alla sorts trädgårdsmiljöer och för att matcha olika typer av hus. Oftast vägganslutna som en exklusiv lounge men även som vardagsrum eller matsal. De kan även vara fristående, en tillflyktsort, ett exklusivt rum av glas i trädgården. Alla storlekar kan utföras, det kan vara egna ideér eller arkitektritade. Se exempel på olika varianter av utformning här.

Högsta kvalitet, hållfasthet, stabilitet och värmeekonomisk prestanda garanteras. Välj själv storlek på glasindelning, bred modern eller klassisk smalare fönsterbredd. Slagdörrar, skjutdörrar eller vikdörrar i olika längder kan väljas fritt. Vid behov kan ventilation effektiviseras med klimatstyrda elektriskt öppnande takfönster och/eller topp- eller sidohängda vädringsfönster. Olika typer av solskydd som elektriskt styrda takmarkiser, jalusier, persienner och skuggardiner kan väljas. Inbyggd interiör LED-belysning tillsammans med matchande utelyktor är andra extrafunktioner till uterummen.

Välj uterum i dubbelglas för att verkligen kunna förlänga vår- sommar- och höstsäsongerna ända in på vinterhalvåret. Med högisolerade aluminiumprofiler med U-värde på 1,0 ger ett dubbelglasat uterum möjlighet till skön uppvärmning under vintern – till exempel för familjesamvaro och fest på årstidens alla helgdagar. Dubbelglasade uterum är även optimala för att användas som orangerier under de kalla månaderna för t. ex. vinterförvaring av medelhavsväxter.

Ett 'Sun Room', uterum i enkelglas, används som en väder- och vindskyddad terrass eller uteplats. Njut av långa sommarkvällar med vacker inredning, sköna möbler och med himlen som tak. Skjutdörrar eller vikdörrar upp till 6 m breda ger maximal öppning till trädgården och naturen under varma sommardagar. Dörrarna förlänger sedan säsongen med flera månader när de hålls stängda vilket ger stora möjligheter till mer värme, avkoppling och umgänge.

Välj uterum i trippelglas för en vinterträdgård i ordets rätta bemärkelse. Extra högisolerade aluminiumprofiler med brutna köldbryggor, varma Chromatech Ultra F distansramar samt trippelglas ger ett riktigt lågt U-värde på 0,6 vilket ger en extra energibesparande värmekomfort. Det innebär att det blir ekonomiskt hållbart att ha komfortabla 20 plusgrader i vinterträdgården även om det är riktigt kallt ute. Den höga termiska prestandan gör det t. ex. också möjligt att ansluta uterummet till befintlig matsal eller vardagsrum.

 

Kvalitet, teknik och valmöjligheter

 • Vår tillverkare har många års erfarenhet inom branschen vilket garanterar högsta precision i konstruktionen. Vi kan därför säkerställa en form och design på uterummen som uppfyller höga krav på stabilitet, skönhet och funktion. Vi kan utföra allt – från mindre projekt till stora mer komplicerade. Se olika typer av former och anslutningar här.
 • Våra uterum i dubbelglas har U-värde 1,0
  Aluminiumprofilerna har brutna köldbryggor, expanderade isoleringszoner med skumisolering och optimerad mittätning.
  En kombination av lamellglas och härdat glas ger stöttålig säkerhet och mycket goda isoleringsegenskaper. Andra typer av glas som solskyddande SunGuard, självrengörande BioClean, inbrottssäkert glas, tonat glas eller matt glas går att specialbeställa.
 • Våra uterum i trippelglas har U-värde 0,6
  Brutna köldbryggor, expanderade isoleringszoner med skumisolering, optimerad mittätning och den innovativa isoleringslösningen Chromatech Ultra F distansramar för aluminiumprofilerna. Glassektioner i trippelglas med en kombination av lamell- och härdat säkerhetsglas ger extremt bra värmekomfort. Även här går andra typer av glas att specialbeställa.szklo v2
 • Taken för uterummen och vinterträdgårdarna är tillverkade med aluminiumprofiler från det väletablerade tyska företaget Schilling. Ett brett spektrum av olika taksystem gör att det att går utföra allt från väder- och vindskyddande uterum för sommarbruk till högisolerade energibesparande vinterträdgårdar för uppvärmning till behaglig rumstemperatur, även under de kallaste vintermånaderna.

 • Varje takkonstruktion är självbärande och är helt oberoende av sidoförstärkningar som dörrar, fönster etc. För varje projekt görs statiska beräkningar i förväg med hänsyn till snö- och vindlastzonen för installationsplatsen. Konstruktionen kan anpassas för snölaster ända upp till 350 kg per kvm på taken. Analysen påverkar takets konstruktion på varje unikt projekt och ger garanti för strukturell stabilitet oberoende av väderförhållanden.

  konstrukcja dachu