Background Image
 • Hem
 • Uterum & Vinterträdgård

Uterum & Vinterträdgård

 • Om uterummet endast ska användas som regn- och vindskydd under sommarhalvåret är enkelglas det ekonomiskt mest fördelaktiga alternativet.
  Läs mer
 • Ett dubbelglasat uterum kan användas året runt. Basuppvärmt till 15-20 plus under vinterhalvåret, temporärt ännu högre vid tider för umgänge.
  Läs mer
 • Uterum och vinterträdgårdar med helisolerande energisbesparande 3-glas kan hålla en temperatur på över 20 grader, även under de kallaste vinterdagar.
  Läs mer

Ett trädgårdsrum av glas

Ett uterum eller vinterträdgård är det bästa sättet att bli väderoberoende och verkligen kunna förlänga de varma årstiderna för familjesamvaro och fest. Med skyddande glasväggar och tak är det möjligt att samtidigt både vara i huset och nära naturen och  trädgården.

Våra exklusiva uterum och vinterträdgårdar kan fås stramt moderna eller mer klassiskt utformade.  Det finns ett flertal olika takformer och anslutningar att välja på för alla sorts trädgårdsmiljöer och för att matcha olika typer av hus. Oftast vägganslutna som en exklusiv lounge men även som vardagsrum eller matsal. De kan även vara fristående, en tillflyktsort, ett glasrum i trädgården. Alla storlekar kan utföras, det kan vara egna ideér eller arkitektritade. Se exempel på olika varianter av utformning här.

Högsta kvalitet, hållfasthet, stabilitet och värmeekonomisk prestanda garanteras. Välj själv storlek på glasindelning, bred modern eller klassisk smalare fönsterbredd. Slagdörrar, skjutdörrar eller vikdörrar i olika längder kan väljas fritt. Vid behov kan ventilation effektiviseras med klimatstyrda motordrivet öppnande takfönster och/eller topp- eller sidohängda vädringsfönster. Olika typer av solskydd som markiser, mekaniskt öppnade solskydd på taken, jalusier och skuggardiner kan väljas. Inbyggd interiör LED-belysning tillsammans med matchande utelyktor är andra extrafunktioner till uterummen.

Välj uterum i trippelglas om du söker vinterträdgård i ordets rätta bemärkelse. Extra välisolerade aluminiumprofiler med brutna köldbryggor, varma Chromatech Ultra F distansramar och och trippelglas-sektioner ger ett riktigt lågt U-värde ner till 0,6 och extremt bra värmekomfort. Det innebär att det blir ekonomiskt hållbart med över 20 plusgrader i vinterträdgården även om det är 15 minus ute. Den höga termiska prestandan gör det t. ex. möjligt att ansluta uterummet till matsalen eller vardagsrummet.

Välj uterum i dubbelglas för att verkligen kunna förlänga vår- och höstsäsongerna rejält. Med U-värde på 1,0 används det dubbelglasade uterummet som orangeri även under vinterhalvåret, ekonomiskt basuppvärmda till 15-20 plusgrader beroende på klimatzon. Det är optimalt med ett något svalare inneklimat för t. ex. vinterförvaring av medelhavsväxter. Och sedan vid behov temporärt, med tidsreglerad termostat eller med en sprakande vedkamin eller annan kompletterande värmekälla, ännu högre temperaturer för samvaro och fest.

Välj uterum i enkelglas som en regn- och vindskyddad terrass eller uteplats. Njut av långa sommarkvällar med vacker inredning, sköna möbler och med himlen som tak. Skjutdörrar eller vikdörrar garanterar maximal öppning till trädgården och naturen under sommarmånaderna. Dörrarna förlänger sedan säsongen med flera månader när de hålls stängda vilket ger stora möjligheter till mer värme, avkoppling och umgänge.

 

Kvalitet, teknik och valmöjligheter

 • Vår tillverkare har många års erfarenhet inom branschen vilket garanterar högsta precision i konstruktionen. Vi kan därför säkerställa en form och design på uterummen som uppfyller höga krav på stabilitet, skönhet och funktion. Efter behov kan vi utföra allt – från mindre projekt till stora mer komplicerade. Se olika typer av former och anslutningar här.
 • Våra uterum i trippelglas har U-värde 0,6
  Brutna köldbryggor, expanderade isoleringszoner med skumisolering, optimerad mittätning och den innovativa isoleringslösningen Chromatech Ultra F distansramar för aluminiumprofilerna.
  Glassektioner i trippelglas med en kombination av lamell- och härdat säkerhetsglas ger extremt bra värmekomfort. Andra typer av glas som solskyddande SunGuard, självrengörande BioClean, inbrottssäkert glas, tonat glas eller matt glas går att specialbeställa.
 • Våra uterum i dubbelglas har U-värde 1,0
  Aluminiumprofilerna har brutna köldbryggor, expanderade isoleringszoner med skumisolering och optimerad mittätning.
  En kombination av lamellglas och härdat glas ger stöttålig säkerhet och mycket goda isoleringsegenskaper. Även här går andra typer av glas att specialbeställa.

  szklo v2

 • Taken för uterummen och vinterträdgårdarna är tillverkade med aluminiumprofiler från det väletablerade tyska företaget Schilling. Ett brett spektrum av olika taksystem gör att det att går utföra allt från vindskyddande uterum för sommarbruk till helisolerade energibesparande vinterträdgårdar för uppvärmning till rumstemperatur, även under de kallaste vintermånaderna.

 • Varje takkonstruktion är självbärande och är helt oberoende av sidoförstärkningar som dörrar, fönster etc. För varje projekt görs statiska beräkningar i förväg med hänsyn till snö- och vindlastzonen för installationsplatsen. Analysen påverkar takets konstruktion på varje unikt projekt och ger garanti för strukturell stabilitet oberoende av väderförhållanden.

  konstrukcja dachu