Background Image
 • Hem
 • Uterum & Vinterträdgårdar

Uterum & Vinterträdgårdar

 • För umgänge och fest året runt! Isolerade aluminiumprofiler och ett Ug-värde på 1,0 ger möjlighet till skön uppvärmning under vinterhalvåret.
  Läs mer
 • Om uterummet ska användas som en väder- och vindskyddad uteplats under sommarhalvåret är ett enkelglasat 'Sun Room' det mest prisvärda alternativet.
  Läs mer
 • Med ett uterum i trippelglas och högisolerade aluminiumprofiler hålls en energibesparande hög innetemperatur, även riktigt kalla vinterdagar.
  Läs mer

Uterum & Vinterträdgårdar

Ett rum av glas i trädgården

Ett vinterbonat uterum är det bästa sättet att bli väderoberoende, oavsett årstid. Med skyddande glasväggar och glastak är det möjligt att samtidigt både vara i huset och nära naturen/trädgården.

Uterum i dubbelglas, med kombinationen högisolerade aluminiumprofiler och dubbelglas ger möjlighet till ekonomisk uppvärmning under vintermånaderna – för vardaglig familjesamvaro och för fest under årstidernas alla helgdagar. Våra dubbelglasade uterum är även optimalt utförda för att samtidigt kunna användas som orangerier för vinterförvaring av medelhavsväxter.

Välj uterum i trippelglas för en vinterträdgård i ordets rätta bemärkelse. Extra högisolerade aluminiumprofiler med brutna köldbryggor, varma Chromatech Ultra F distansramar samt trippelglas med ett riktigt lågt U-värde på 0,6 ger en extra energibesparande värmekomfort. Det blir ekonomiskt hållbart att ha komfortabla 20 plusgrader i vinterträdgården även om det är riktigt kallt ute. Den höga termiska prestandan gör det t. ex. också möjligt att ansluta uterummet till befintlig matsal eller vardagsrum.

'Sun Room', prisvärda uterum i enkelglas är en säsongsförlängare att användas som väder- och vindskyddad terrass eller uteplats. Njut av vår- och höstkvällar med vacker inredning, sköna möbler och med himlen som tak. Skjutdörrar eller vikdörrar upp till 6 m breda ger svalkande stor öppning till trädgården och naturen under varma sommardagar. Dörrarna förlänger sedan säsongerna med flera månader när de hålls stängda.

Våra exklusiva uterum och vinterträdgårdar kan fås stramt moderna eller mer klassiskt utformade.  Det finns ett flertal olika takformer och anslutningar att välja på för alla sorts trädgårdsmiljöer och för att matcha olika typer av hus. Oftast vägganslutna som en exklusiv lounge men även som vardagsrum eller matsal. De kan även vara fristående, en tillflyktsort, ett exklusivt rum av glas i trädgården. Alla storlekar kan utföras, det kan vara egna ideér eller arkitektritade. Se exempel på olika varianter av utformning här.

Högsta kvalitet, hållfasthet, stabilitet och värmeekonomisk prestanda garanteras. Välj själv storlek på glasindelning, bred modern eller klassisk smalare fönsterbredd. Slagdörrar, skjutdörrar eller vikdörrar i olika längder kan väljas fritt. Vid behov kan ventilation effektiviseras med klimatstyrda elektriskt öppnande takfönster och/eller topp- eller sidohängda vädringsfönster. Olika typer av solskydd som elektriskt styrda takmarkiser, jalusier, persienner och skuggardiner kan väljas. Inbyggd interiör LED-belysning tillsammans med matchande utelyktor är andra extrafunktioner till uterummen.

 

 

Kvalitet, teknik och valmöjligheter

 • Vår tillverkare har många års erfarenhet inom branschen vilket garanterar högsta precision i konstruktionen. Vi kan därför säkerställa en form och design på uterummen som uppfyller höga krav på stabilitet, skönhet och funktion. Vi kan utföra allt – från mindre projekt till stora mer komplicerade. Se olika typer av former och anslutningar här.
 • Våra uterum i dubbelglas har U-värde 1,0/1,2
  Aluminiumprofilerna har brutna köldbryggor, expanderade isoleringszoner med skumisolering och optimerad mittätning, U-värde 1,2.
  En kombination av lamellglas och härdat glas ger stöttålig säkerhet och mycket goda isoleringsegenskaper, U-värde 1,0. Andra typer av glas som solskyddande SunGuard, självrengörande BioClean, inbrottssäkert glas, tonat glas eller matt glas går att specialbeställa.
 • Våra uterum i trippelglas har U-värde 0,6/0,9
  Brutna köldbryggor, expanderade isoleringszoner med skumisolering, optimerad mittätning och den innovativa isoleringslösningen Chromatech Ultra F distansramar för aluminiumprofilerna, U-värde 0,9.
  Glassektioner i trippelglas med en kombination av lamell- och härdat säkerhetsglas ger extremt bra värmekomfort, U-värde 0,6. Även här går andra typer av glas att specialbeställa.szklo v2
 • Taken för uterummen och vinterträdgårdarna är tillverkade med aluminiumprofiler från det väletablerade tyska företaget Schilling. Ett brett spektrum av olika taksystem gör att det att går utföra allt från väder- och vindskyddande uterum för sommarbruk till högisolerade energibesparande vinterträdgårdar för uppvärmning till behaglig rumstemperatur, även under de kallaste vintermånaderna.

 • Varje takkonstruktion är självbärande och är oberoende av sidoförstärkningar i fönsterpartierna. För varje projekt görs statiska beräkningar i förväg med hänsyn till snö- och vindlastzonen för installationsplatsen. Konstruktionen kan anpassas för snölaster ända upp till 450 kg per kvm på taken. Analysen påverkar takets konstruktion på varje unikt projekt och ger garanti för strukturell stabilitet oberoende av väderförhållanden.

  konstrukcja dachu