Background Image

Målade växthus och orangerier

Nyhet! Målade växthus och orangerier i Accoya®-trä. Alla våra växthus-modeller i cederträ kan nu specialbeställas traditionellt vitmålade eller i andra valfria kulörer.

Träet till Accoya® är snabbväxande Radiata Pine från förnyelsebara skogar, som efter avverkning får genomgå en modifieringsprocess. Väl beprövad giftfri impregnering/acetylering tillsammans med ny spjutspetsteknologi gör detta högpresterande trä extra väl lämpat för utomhusbruk.

Modifieringstekniken har två huvudsakliga fördelar: högsta möjliga motståndskraft mot röta samt dimensionell stabilitet, perfekta egenskaper för växthus. Till skillnad från målat cederträ, där det är stor risk för tidig flagning av färgen, har målad Accoya en betydligt mer hållbar och varaktig yta.

Utförlig information om Accoya här: ceos.se

Färgen, som appliceras på växthusen hos tillverkaren innan leverans, är speciellt utvald av den ledande tillverkaren Teknos. Den är resistent mot bakterie- och mögel-attacker samt UV-solljus, vilket innebär mindre krav på underhåll och en lång tid innan nymålning behöver utföras.

Ett av tillverkaren förmålat enkelglasat växthus eller dubbelglasat orangeri i Accoya kostar cirka 50% mer än ett i cederträ.

Det finns också ett annat mer prisvärt alternativ. Det går att beställa växthusen i omålad Accoya, då ökar priset med endast 20%. Allt utom glasen monteras och så målar man själv innan glasningen utförs.

Välj en av våra vanliga modeller och storlekar i cederträ, lägg till 20% för omålat eller 50% för målat och få en ungefärlig prisbild. Kontakta oss sedan för offert med exakta prisuppgifter.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
tel 08-582 448 75