Background Image

  • 1

Uterum i trippelglas

Ett uterum i trippelglas är för alla som söker en vinterträdgård i ordets rätta bemärkelse. Ett rum med himlen som tak med utsikt över trädgård och natur, att användas som matsal, vardagsrum eller exklusiv lounge för avkoppling året runt. Under sommarsäsongen är det som en öppen terrass med regn- och vindskyddande väggar och tak i glas. Tänk att aldrig behöva oroa sig för vilket väder som det skall bli i helgen. Att aldrig behöva fundera på om det skall dukas för middagsgästerna inomhus eller utomhus. Och att sedan på hösten kunna umgås med familjen ”ute i naturen” även när oktobervindarna viner utanför. Och under vinterhalvåret är det skönt uppvärmda uterummet extra magiskt för umgänge och fest på de stora helgerna, när det är riktigt kallt och snön gnistrar utanför.

uterum trippelglas 11

Helisolerade 50 mm 3-glasfönster och extra isolerande underhållsfria aluminiumprofiler ger ett uterum med U-värde ner till 0,6. Dessa energibesparande vinterträdgårdar ger då möjligheten att ekonomiskt hålla innetemperaturer på över 20 plus hela vinterhalvåret.

Uterummen är alltid unika och designade utifrån önskemål och den befintliga fastighetens förutsättningar. Pulpet/snedtak och sadeltak är det vanligaste för anslutning till befintliga bostadshus. Men många andra typer av utföranden och takformer går att få – även helt fristående konstruktioner. De kan också vara helt arkitektritade med spännande modern kreativ design. En helt ny plats i hemmet som kan bryta med andra mer konventionella rum. Se exempel på olika takformer och anslutningar här.

Det finns tre dörrsystem att välja på. Traditionella slagdörrar, enkla eller dubbla, är tidlöst vackra. För att verkligen kunna öppna upp mot trädgården och naturen under sommaren går det att välja helisolerade skjut- eller vikdörrar, upp till 6 meter breda.

För vägganslutna trippelglasade uterum med pulpet/snedtak ligger priset inkl moms mellan 24.000–28.000 kr per kvm golvyta, beroende på vilken dörrtyp som önskas samt eventuella andra tillval.
För gavelanslutna uterum med sned- eller sadeltak och för fristående uterum med sadeltak är prisnivån cirka 30.000–34.000 kr per kvm golvyta.

Kvalitet, teknik och valmöjligheter

  • Våra uterum med 50 mm trippelglas är konstruerade med högisolerande energibesparande aluminiumprofiler. Brutna köldbryggor, expanderade isoleringszoner med skumisolering, optimerad mittätning och den innovativa isoleringslösningen Chromatech Ultra F distansramar för aluminiumkomstruktionen.
  • Den självbärande takkonstruktionen tillverkas med systemen Schilling S1000 Plus eller det mest exklusiva Schilling S6000 som har kompletterats med optimerade isolationszoner med extra isoleringskärnor samt extra vind- och regnsäkra genom ytter- och innerhölje med stoppremsor. 50 mm 3-glas med kombination av härdat säkerhetsglas, lamellglas och luftspalter ger U-värden ner till 0,6 med S6000 i takdelarna. Upp till c:a 6 meter breda konstruktioner är möjliga utan stålförstärkningar.

  • Schilling S1000 Plus

s1000 plus wiz1

  • Schilling S6000

 Schilling S6000