Background Image

  • 1

Uterum i trippelglas

Ett uterum i trippelglas är för alla som söker en vinterträdgård i ordets rätta bemärkelse. U-värden på 0,6 för trippelglasen ger ett extra välisolerat energibesparande uterum att användas som matsal, vardagsrum eller exklusiv lounge för umgänge och avkoppling året runt. Under sommarsäsongen är det som en öppen terrass med regn- och vindskyddande väggar och tak i glas. Och att sedan på hösten kunna umgås med familjen och vara nära naturen och trädgården  även när oktobervindarna viner utanför. Under vinterhalvåret är det skönt uppvärmda uterummet extra magiskt när det är riktigt kallt och snön gnistrar utanför.

uterum trippelglas 11

Uterummen är unika och designade utifrån önskemål eller arkitektritningar och den befintliga fastighetens förutsättningar. Pulpet/snedtak och sadeltak är det vanligaste för anslutning till befintliga bostadshus. Men många andra typer av utföranden och takformer går att få – även helt fristående konstruktioner. De kan också vara helt arkitektritade med spännande modern kreativ design. En helt ny plats i hemmet som kan bryta med andra mer konventionella rum. Se exempel på olika takformer och anslutningar här.

Det finns tre dörrsystem att välja på. Traditionella slagdörrar, enkla eller dubbla, är tidlöst vackra. För att verkligen kunna öppna upp mot trädgården och naturen under sommaren går det att välja helisolerade skjut- eller vikdörrar, upp till 6 meter breda.

För vägganslutna trippelglasade uterum med pulpet/snedtak ligger priset inkl moms mellan 24.000–28.000 kr per kvm golvyta, beroende på vilken dörrtyp som önskas samt eventuella andra tillval.
För gavelanslutna uterum med sned- eller sadeltak och för fristående uterum med sadeltak är prisnivån cirka 30.000–34.000 kr per kvm golvyta.

Kvalitet, teknik och valmöjligheter

  • De högisolerande 3-glasen, en kombination av härdat säkerhetsglas, lamellglas och luftspalter, har ett Ug-värde på 0,6. Ramverket är konstruerat med extra energibesparande aluminiumprofiler, brutna köldbryggor, isoleringszoner med skumisolering och på takdelarna optimerad mittätning och den innovativa isoleringslösningen Chromatech Ultra F distansramar. Hela konstruktionen har ett Uw-värde på 0,9.
  • Den självbärande takkonstruktionen tillverkas med systemen Schilling S1000 Plus eller det mest exklusiva Schilling S6000i som har kompletterats med optimerade isolationszoner med extra isoleringskärnor samt är extra vind- och regnsäkra genom ytter- och innerhölje med stoppremsor. Upp till c:a 6 meter breda konstruktioner är möjliga utan stålförstärkningar.

  • Schilling S1000 Plus

s1000 plus wiz1

  • Schilling S6000i

 Schilling S6000