Background Image
  • 1

Uterum enkelglas

load more hold SHIFT key to load all load all

Uterum i enkelglas

Om uterummet inte ska användas året runt är oisolerade aluminiumprofiler och enkelglas det bästa och ekonomiskt mest tilltalande alternativet.  Aluminiumprofilerna är oftast mindre, konstruktionen ger ett riktigt spatiöst glashus fyllt av ljus och värme. Glaset i taket är extremt säkert 10 mm härdat lamellglas och i väggarna är det 8 mm härdat säkerhetsglas. Smäckra helglasade skjut- eller vikdörrar kan göras upp till 6 meter breda och verkligen öppna upp uterummet mot trädgården och naturen. Ett 'Sun Room', en vindskyddad uteplats eller terrass med väggar och tak i glas. Prisvärt för alla trädgårdar.

zdjecie3

Pulpet/snedtak och sadeltak för anslutning till befintligt bostadshus är det vanligaste, men många andra typer av utföranden och takformer går att få – även helt fristående konstruktioner. Se exempel på olika takformer och anslutningar här.

Kostnad mellan 8.000–12.000 kr per kvm golvyta, beroende på hur många fönsterindelningar och vilken dörrtyp som önskas samt eventuella tillval.


Kvalitet, teknik och valmöjligheter

  • Enkelglasade uterum är konstruerade med oisolerade aluminiumprofiler för att användas som säsongsförlängare under sommarhalvåret. Den självbärande takkonstruktionen tillverkas med systemet Schilling S3000. Glasen i takdelarna är 10 mm laminerat säkerhetsglas för extra trygghet.

Profil S3000 Uterum Garden Greenhouse