Background Image
  • 1

Uterum enkelglas

Om uterummet inte ska användas året runt är enkelglas det ekonomiskt bästa alternativet.  De oisolerade aluminiumprofilerna är mindre, konstruktionen ger därmed ett spatiöst glashus fyllt av ljus och värme. Glaset i taket är extra stöttåligt och säkert 10 mm härdat lamellglas, i väggarna 8 mm enkelt härdat säkerhetsglas. Helglasade skjut- eller vikdörrar kan göras upp till 6 meter breda och öppna upp hela uterummet mot trädgården och naturen. Det blir ett 'Sun Room', en vindskyddad favoritplats de där lite kyliga och blåsiga vår- och sommarkvällarna.

zdjecie3

Pulpet/snedtak och sadeltak för anslutning till befintligt bostadshus är det vanligaste, men många andra typer av utföranden och takformer går att få – även helt fristående konstruktioner. Se exempel på olika takformer och anslutningar här.

För vägganslutna enkelglasade uterum med pulpet/snedtak ligger priset inkl moms mellan 11.000–15.000 kr per kvm golvyta, beroende på vilken typ av dörrar som önskas samt eventuella andra tillval.
För gavelanslutna och fristående uterum med sned- eller sadeltak är prisnivån cirka 17.000–21.000 kr per kvm golvyta.

Kvalitet, teknik och valmöjligheter

  • Enkelglasade uterum är konstruerade som säsongsförlängare med oisolerade aluminiumprofiler. Kan användas redan i början på april, över hela sommaren och långt in på hösten. Den självbärande takkonstruktionen tillverkas med systemet Schilling S3000 och anpassas efter platsens snö- och vindlastzon. Glasen i takdelarna är 10 mm laminerat säkerhetsglas för extra trygghet.

Profil S3000 Uterum Garden Greenhouse