Background Image

  • 1

Uterum dubbelglas

load more hold SHIFT key to load all load all

Uterum i dubbelglas

Välj uterum i dubbelglas för att kunna förlänga vår korta sommar och verkligen kunna utnyttja de kallare vår- och höstsäsongerna mycket mer. Uterummen är alltid unika och designade utifrån önskemål och den befintliga fastighetens förutsättningar. De kan även vara arkitektritade och ge spännande möjligheter för kreativ design som kan bryta med andra andra mer konventionella rum i hemmet och erbjuda en helt ny plats för obegränsad användning.

Med U-värden på ner till 1,0 används det dubbelglasade uterummet även under vinterhalvåret. Beroende på behov och var i landet man bor hålls sedan en ekonomiskt rimlig grundvärme på mellan 10-15 plusgrader. Värmen kan ökas temporärt med tidsintälld termostat, eller med en sprakande vedkamin, de kvällar och helger då det nyttjas för familjesamvaro och vid andra festliga tillfällen som jul och nyår. Resterande dagar används uterummet som orangeri, då passar den lägre temperaturen perfekt för vinterförvaring av större medelhavsväxter som oliv, fikon och citrus.

uterum dubbelglas 10

Pulpet/snedtak för anslutning till befintligt bostadshus är det vanligaste, men sadeltak för gavelanslutning och många andra typer av utföranden och takformer går att få – även helt fristående konstruktioner. Se exempel på olika takformer och anslutningar här.

Kostnad, mellan 16.000–20.000 kr per kvm golvyta, beroende på hur stora fönsterindelningar och vilken dörrtyp som önskas samt eventuella andra tillval.

Kvalitet, teknik och valmöjligheter

  • Våra uterum i dubbelglas är konstruerade med högisolerande energibesparande aluminiumprofiler. Brutna köldbryggor, expanderade isoleringszoner med skumisolering och optimerad mittätning.

  • Den självbärande takkonstruktionen tillverkas med systemen Schilling S1000, S1000 Mini eller S2100. Ytterglaset 28 mm i takdelarna är 6 mm härdat säkerhetsglas, innerglaset 6 mm (3+3) härdat lamellglas inklusive isolerande 16 mm luft- eller argonspalt, U-värden mellan 1,5–1,0. Större konstruktioner förstärks vid behov med stål i profiler och ramverk.

  • Schilling S1000 Mini

Profil 1000mini Uterum Garden Greenhouse

  • Schilling S1000

 Profil S1000 3 Uterum Garden Greenhouse

  • Schilling S2100

 s2100 2