Background Image

  • 1
  • 2
  • 3

Uterum dubbelglas

load more hold SHIFT key to load all load all

Välj uterum i dubbelglas för att kunna förlänga sommaren och verkligen kunna utnyttja vår- och höstsäsongerna betydligt mer. Uterummen är unika och utformade enligt önskemål och den befintliga fastighetens förutsättningar. De kan vara arkitektritade och ge spännande möjligheter till kreativ design som bryter med andra andra mer konventionellt utformade rum i hemmet. En helt ny plats för trivsel, umgänge och fest.

Med U-värde på 1,0 används det dubbelglasade uterummet året runt, även under vinterhalvåret. Beroende på behov och var i landet man bor hålls sedan en ekonomiskt rimlig grundvärme på mellan 15–20 plusgrader. Värmen ökas temporärt med tidsintälld termostat, eller med en sprakande vedkamin eller annan värmekälla, de kvällar och helger då det nyttjas för familjesamvaro och vid andra festliga tillfällen som jul och nyår. Uterummet kan även användas som orangeri under vinterhalvåret, då passar en lägre temperatur perfekt för vinterförvaring av större medelhavsväxter som oliv, fikon och citrus.

uterum dubbelglas 10

Pulpet/snedtak för anslutning till befintligt bostadshus är det vanligaste, men sadeltak för gavelanslutning och många andra typer av utföranden och takformer går att få – även helt fristående konstruktioner. Se exempel på olika takformer och anslutningar här.

Kostnad, mellan 14.000–18.000 kr per kvm golvyta, beroende på takform, bredd på fönsterindelningar, vilken dörrtyp som önskas samt eventuella andra tillval.

Kvalitet, teknik och valmöjligheter

  • Våra uterum i dubbelglas är konstruerade med högisolerande energibesparande aluminiumprofiler. Brutna köldbryggor, expanderade isoleringszoner med skumisolering och optimerad mittätning.

  • Den självbärande takkonstruktionen tillverkas med systemen Schilling S1000, S1000 Mini eller S2100. Ytterglaset 28 mm i takdelarna är 6 mm härdat säkerhetsglas, innerglaset 6 mm (3+3) härdat lamellglas inklusive isolerande 16 mm luftspalt med U-värde på 1,0. Större konstruktioner förstärks vid behov med stål i profiler och ramverk. Specialglas som solskyddande SunGuard eller självrengörande BioClean går att få som tillval.

  • Schilling S1000 Mini

Profil 1000mini Uterum Garden Greenhouse

  • Schilling S1000

 Profil S1000 3 Uterum Garden Greenhouse

  • Schilling S2100

 s2100 2