Background Image

  • 1
  • 2
  • 3

Uterum dubbelglas

load more hold SHIFT key to load all load all

Ett dubbelglasat uterum används året runt –  även under de kallaste månaderna. U-värden på 1,0 räcker mer än väl för att hålla en energibesparande och komfortabel innetemperatur även under den största delen av vinterhalvåret. Skönt och mysigt att  komplettera med sprakande vedkamin eller annan värmekälla de kvällar och helger då det nyttjas för familjesamvaro och vid andra festliga tillfällen som jul och nyår.

Uterummen är unika och utformade enligt önskemål och den befintliga fastighetens förutsättningar. De kan vara arkitektritade och ge spännande möjligheter till kreativ design som bryter med andra andra mer konventionellt utformade rum i hemmet. Förstora husets yta – uterummet kan användas som matsal, vardagsrum, lounge eller som kontor.

Ett dubbelglasat uterum kan även användas som orangeri under vinterhalvåret, då med en något svalare innetemperatur som är det optimala för vinterförvarade medelhavsväxter som oliv, palm och citrus. Temporärt kan sedan temperaturen höjas för umgänge och fest kvällar och helger.

uterum dubbelglas 10

 

Pulpet/snedtak för anslutning till befintligt bostadshus är det vanligaste, men sadeltak för gavelanslutning och många andra typer av utföranden och takformer går att få – även helt fristående konstruktioner. Se exempel på olika takformer och anslutningar här.

Kostnad, mellan 16.000–20.000 kr per kvm golvyta, beroende på takform, bredd på fönsterindelningar, vilken dörrtyp som önskas samt eventuella andra tillval.

Kvalitet, teknik och valmöjligheter

  • Uterum i dubbelglas har ett U-värde på 1,0. Ramverket är konstruerat med högisolerande energibesparande aluminiumprofiler med brutna köldbryggor, expanderade isoleringszoner med skumisolering och optimerad mittätning.

  • Den självbärande takkonstruktionen tillverkas med systemen S1000 Mini, Schilling S1000 eller S2100, beroende på platsens snözon och den snölast som taket ska anpassas för. Riktigt stora konstruktioner förstärks vid behov med stål i profiler och ramverk.

  • 28 mm dubbelglas i taksektionerna, ytterglas är 6 mm härdat säkerhetsglas, följt av isolerande 16 mm luftspalt, innerglas 6 mm härdat lamellglas för extra skydd, U-värde 1,0. Specialglas som solskyddande SunGuard, självrengörande BioClean eller ljudisolerande glas går att få som tillval.

  • Schilling S1000 Mini

Profil 1000mini Uterum Garden Greenhouse

  • Schilling S1000

 Profil S1000 3 Uterum Garden Greenhouse

  • Schilling S2100

 s2100 2