Background Image

Orangerier i dubbelglas

load more hold SHIFT key to load all load all

Orangerier i dubbelglas

Orangeriet, ett magiskt rum i trädgården – året runt

Alla våra växthusmodeller kan uppgraderas och beställas med isolerande 16 mm dubbelglas. De förvandlas då till exklusiva orangerier där det kan odlas tomater, chilli och basilika tillsammans med sköna sittplatser, vacker inredning och exotiska växter som bouganvillea och fuchsia.

Under de de kalla månaderna är ett dubbelglasat orangeri perfekt för vinterförvaring av medelhavsväxter. Som exempel trivs olivträd, palmer och citrusträd bäst med att orangeriet hålls uppvärmt runt 5–8 plusgrader under hela viloperioden på vintern och det är just vad våra orangerier är konstruerade för. Öka temperaturen tillfälligt kvällar eller helger för samvaro och fest med familj och vänner. Varför inte ta julglöggen eller nyårsbubblet i orangeriet! 

Gå till sidan 'Växthus - aluminium', välj och se prisexempel på modellerna Cape Cod, Cottage, Traditional eller Pacific som dubbelglasat orangeri. Finns att få i storlekar från 8–100 m2. Eller specialbeställ efter egna önskemål eller arkitektritningar. Orangeriet kan vara fristående eller vägganslutas till boningshus eller annan byggnad. Bekvämt med tillgång till befintlig värme, el och vatten. Välj modell och ta kontakt för offert med exakta prisuppgifter.

Beställ broschyr hemskickad med posten här>> 

Eller ladda ner broschyren som pdf-fil till din dator här>>

Eller läs broschyren direkt på skärmen, klicka nedan:

 

Här nedan en specialvariant av dubbelglasad Cape Cod Orangery med förhöjd bakre grundmur, just så som orangerierna hade förr.

orangeri mur

 

Vad är skillnaden på växthus, orangeri och vinterträdgård?

Ett växthus är ett hus med tak och väggar helt eller delvis av genomskinligt material som glas eller kanalplast. Det främsta syftet med växthus har varit att förlänga vår- och höstsäsongerna för att kunna odla och driva upp plantor. Idag används de även i trädgårdarna som lusthus eller uterum.

Orangeri – kommer från franskan och ordet orange som betyder apelsin. En byggnad med stora fönster mot söder, förr vanlig på slott och herrgårdar, för vinterförvaring av träd som apelsin, fikon, myrten och prydnadsväxter som inte tål kyla i det fria. Orangerier kan även ha takdelar och sidoväggar av glas och en bakre helmurad vägg mot norr. De ska ha möjlighet till uppvärmning under vinterhalvåret.

Vinterträdgården var en inomhusträdgård med stora fönsterytor eller ett glasat tak där det var varmt på vintern och där det lämpade sig att odla tropiska växter året om.