Background Image
  • Hem
  • Orangeri & Vinterträdgård
  • Orangerier i dubbelglas

  • 1
  • 2
  • 3

Orangerier i dubbelglas

load more hold SHIFT key to load all load all

Orangeriet – en magisk plats i trädgården – året runt

Alla våra växthusmodeller kan uppgraderas och beställas med isolerande 16 mm dubbelglas. De förvandlas då till exklusiva orangerier som kan användas uppvärmda även under vinterhalvåret. Odla tomater, chilli och basilika och använd det samtidigt som uterum med sköna sittplatser, vacker inredning bland citron, fikon, palmer och fuchsia.

Ett dubbelglasat orangeri har optimala förhållanden för att på bästa sätt kunna vinterförvara medelhavsväxter. T. ex. olivträd,fuchsia och apelsin vill ha ljust, men med en svalare temperaratur på mellan 5–8 plusgrader under viloperioden på vintern. Öka temperaturen en kväll eller helg för umgänge och fest med familj och vänner. Varför inte ta julglöggen eller nyårsbubblet i orangeriet!

Beställ någon av modellerna Cape Cod, Cottage, Traditional eller Pacific som dubbelglasat orangeri. Eller specialbeställ efter egna önskemål eller en arkitekts ritningar. Orangeriet kan vara fristående i trädgården som en särskild tillflyktsort eller anslutas till boningshuset med bekväm tillgång till befintlig värme, el och vatten. Storlekar från 8–100 m2. Ta kontakt för offert med exakta prisuppgifter.

Här nedan en specialvariant av modellen Cape Cod med portik, spröjsade fönster och traditionell förhöjd bakre mur för magasinering av värme och även som insynsskydd. Ungefär som de traditionella svenska orangerierna var byggda förr. Även orangeriet i snö på bilderna ovan har förhöjd bakre grundmur.

Orangeri skiss